Išči

BAZA ZNANJA

Vabilo za sodelovanje v projektu 005MMP: Svetovanje in izdelava aktov lokalne samouprave, na področju zakonitega pobiranja oz. "obračunavanja" javnih dajatev, kot to določa Ustava Republike Slovenije.

Vabilo za sodelovanje v projektu 005MMP: Svetovanje in izdelava aktov lokalne samouprave, na področju zakonitega pobiranja oz. "obračunavanja" javnih dajatev, kot to določa Ustava Republike Slovenije.

VABILO: Projekt 005MMP: Cilj projekta je izboljšanje pravne varnosti pri plačevanju javnh dajatev v pristojnosti lokalne samouprave (predvsem vidik procesne zakonodaje, ki je pomanjkljiva)

Author: Franc/Wednesday, January 24, 2024/Categories: Home oglaševanje

Projekt 005MMP - opis: 

Svetovanje in izdelava aktov lokalne samouprave, na področju "pobiranja oz. obračunavanja javnih dajatev", kot to določa Ustava Republike Slovenije. Posebna pozornost bo zagotoviti proceswne pravice strank v postopkih obdavčenja (nadomestilo za stavbno zemljišče ipd.). 

NAMEN in CILJI PROJEKTA:

1.  Preučitev aktov delovanja posamične Občine z vidika Postopka pobiranja oz. odmere javnih dajatev v pristojnosti občin.

2. Izboljšanje procesov in aktov v zvezi z javnimi dajatvami v pristojnosti lokalne samouprave s ciljem zagotoviti izboljšanja storitev občine za plačnike davkov.

3. Izboljšanje zadovoljstva strank (plačnikov davkov) in zagotovitev enakosti pred zakonom za vse plačnike davkov na način, da se zagotovi, da se davki pobirajo - od vseh, ne samo od tistih, ki se trenutno nahajajo v "evidencah občinskih uprav".

KAJ BO PRODUKT PROJEKTA:

Prvi in najpomembnejši produkt bo sestava vprašalnika za potrebe izdelave ANALIZE POTREB LOKALNE SAMOUPRAVE, na področju ustavno-pravno pravilnega pobiranja oz. obračunavanja javnih dajatev, kot jih določa Ustava RS ter (opcija) priprava odlokov, ki bi uredila ustavno-pravno pravilno pobiranje javnih dajatev (predvsem vidik postopka).

Drugi produkt projekta pa je priprava METODIKE dela za svetovalce, ki bodo izvajali svetovanje lokalnim samoupravam na področju izdelave in izvedbe procesov dela na področju pobiranja javnih dajatev.

 

Vabimo vse izvedence iz področja davčnega prava, da se "priključijo projektni skupini", ki razvija zgoraj navedeni produkt. 

 

Print

Number of views (56)/Comments (0)

Comments are only visible to subscribers.
Za funkcionalnost strani
uporabljamo piškotke,
ki ne hranijo osebnih podatkov.

Nekateri piškotki so bili
morda že servirani
v skladu z zakonodajo.

Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.
Želim več informacij