Išči

BAZA ZNANJA

Davčno svetovanje - davčno procesno pravo (pomoč stranki v davčni inšpekciji....)

Davčno svetovanje - davčno procesno pravo (pomoč stranki v davčni inšpekciji....)

Davčno svetovanje - davčno procesno pravo - sodelovanje v postopkih davčne inšpekcije, kontrole... - TAXIN d.o.o.

Author: Franc/Wednesday, January 17, 2024/Categories: P2-2 Proces, TAXIN - Davčno in poslovno svetovanje (Derganc Franc), Taxin d.o.o. (mag. Franc Derganc) - Ponudbe davčnega in poslovnega svetovanja, Ponudbe Procesno davčno pravo - svetovanje in predstavitev svetovalcev, Davčno svetovanje

Davčno svetovanje na področju "procesnih" davčnih pravil:

Storitev davčnega svetovanja v davčnih postopkih vsebuje storitev sodelovanja, pomoči, zastopanja davčnega svetovalca s certifikatom Davčni svetovalec Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije (mag. Franc Derganc, Taxin d.o.o.) v postopkih obdavčitve z vsemi štirimi skupinami javnih dajatev v Republiki Sloveniji (dajatve državnega proračuna, prispevki, dajatve javnih gospodarskih služb in RTV prispevka ter dajatev lokalne samouprave).

Najpogosteje storitev »pomoči v davčnih nadzorih« izvajamo v zvezi z »davčnimi inšpekcijami«, ki jih izvaja Finančna uprava Republike Slovenije.

Stranke, ki sodelujejo z nami so deležne varovanja vseh pravic palčnikov davkov (pravica do zakonite odločitve, pravica biti informiran, pravica do pooblaščenca...), kot izhaja iz KODEKSA ZA PRAVICE PLAČNIKOV DAVKOV ZDSS.

NOVO 2024: 

V okviru paketa storitev "DRUGO MNENJE V DAVČNIH ZADEVAH" ponujamo izdelavo ekspertize o ustreznosti podanih pripomb oz. pritožbenih navedb v postopku pritožbe zoper inšpekcijslko odločbo. Mnenje lahko uporabi stranka ALI pooblaščenec v postopku, ki želi preveriti svoje pripombe ali pritožbo. Bistvo naše ekspertize je zagotovitev varovanja pravic plačnikov davkov v postopkih obdavčenja.
 

V zvezi s postopki davčnega nadzora opravljamo predvsem naslednje storitve (opcije sodelovanja):

  1. svetujemo stranki v postopkih nadzora (inšpekcija, kontrola, preiskava....),
  2. svetujemo odvetnikom, ki zastopajo stranke,
  3. izdelujemo mnanja-ekspertize v povezavi s postopkom "prirasta premoženja" po 68.a. člnu ZdavP-2 na način, da podmo mnenje o ustreznosti izvedenega nadzora oz. preiskave z vidika postopka in materialnega prava,
  4. izvajamo izobraževanje in
  5. izdajamo DRUGA MNENJA V POSTOPKIH OBDAVČENJA.

 

Priporočilo: Priporočamo, da se na davčni nadzor pripravite na način, da urejeno in zakonito poslujete - že pred uvedbo davčnega nadzora. V vsakem primeru pa svetujemo, da se o postopkih nadzora (če in ko do njega pride) posvetujete (že pred začetkom inšpekcije) z ustreznimi strokovnjaki, saj velja, da mora stranka v postopku največkrat sama dokazovati resničnost poslovnih dogodkov. Zamujena procesna dejanja pa lahko stranki povzročijo nepopravljive posledice. Seveda pa lahko izvedemo za vas tudi t.i. preventivni davčni pregled, da preverimo, morebitne nepreavilnosti v vašem poslovanju (z vidika javnih dajatev).

Izvajalka storitve:

TAXIN d.o.o.  - Partnerica mreže modro poslovanje - Svetovanje na področju davčnega in poslovnega svetovanja

N: Podreber 38, 8351 Straža, PE Novo mesto: Trdinova 4, 8000 Novo mesto, T: 00386 7 33 80 290, E: info@taxin.si, 
Davčni svetovalec: mag. Franc Derganc, Davčni svetovalec s certifikatom "Davčni svetovalec Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije"
 

1.Želite rezervirati termin za davčno in poslovno svetovanje (stranke, ki še nimajo pogodbe s partnerji mreže modro poslovanje)?
2. Želite rezervirati termin za davčno in poslovno svetovanje (stranke s pogodbo z MODRO JUTRO ali TAXIN)?
3. Želite naročiti storitev delno analizo skladnosti poslovanja vašega podjetja z vidika računovodenja in davkov?

Print

Number of views (134)/Comments (0)

Comments are only visible to subscribers.
Za funkcionalnost strani
uporabljamo piškotke,
ki ne hranijo osebnih podatkov.

Nekateri piškotki so bili
morda že servirani
v skladu z zakonodajo.

Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.
Želim več informacij