PRIPOROČAMO»»»  


Išči

Nasveti-Modro poslovanje

Baza nasvetov svetovalcev Mreže modro poslovanje vsebuje konkretne rešitve, ki jih pripravljajo svetovalci za podjetja oz. podjetnike. Spodaj prikazujemo primere rešitev, ki smo jih pripravili za stranke v trenutku nastanka poslovnega dogodka. Nasvet je najprimernejši takrat, ko podjetje sklepa posle. Popravljanje napak je najdražje! Želite postaviti vprašanje svetovalcem MREŽE MODRO POSLOVANJE?   Potem kliknite tukaj in postavite vprašanje.  Postanite naš uporabnik in naročite se na enega izmed naših paketov storitev.


§  Splošni pogoji poslovanja spletnega mesta- kliknite tukaj.

§  Pošlji vprašanje svetovalcem.SVETOVALEC
: mag. Franc Derganc, Taxin d.o.o.

PRIPOROČAMO:

Modro jutro d.o.o., vodenje poslovnih knjig, ponudba:
Računovodstvo + davčno svetovanje = Modro računovodstvo

 

 

REŠITVE
ponedeljek, 24. februar 2014 | 0 | Št. ogledov 3859 Kategorije: Modro poslovanje - NASVET, Svetovanje - DAVKI, Dohodnina - MPD TAGS: DDPO-Potni stroški

Vaše vprašanje:

Zanima nas, kaj se poroča  v REK obrazec v primeru, ko gre zaposleni na službeno pot z lastnim vozilom, z njim pa potuje tudi poslovni partner.

Naš uslužbenec s poslovno kartico (ali pa z gotovino) plača: cestnine za svoje vozilo  (to se poroča), prenočišče zase in poslovnega partnerja, večerjo (reprezentanca ) za oba.


Izvleček: Naš odgovor:

V skladu s spremenjeno zakonodajo glede poročanja REK obrazcev oziroma Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o vsebini in obliki obračuna davčnih odtegljajev ter o načinu predložitve davčnemu organu, objava v Ur.l. 85/2013 dne 18.10.2013 ter 108/2013 dne 20.12.2013, morajo zavezanci za poročanje poročati DURS-u tudi podatke v zvezi s t.i. potnimi stroški.

.......... 

 

Prispevek je del spletne naročnine, do katere lahko dostopajo samo naši člani.

Več o tem lahko preberete tukaj

Priloge

Comments are only visible to subscribers.

DDV, DDPO, DOHODNINA, INŠŠEKCIJA, PRISPEVKI, SRS, MRS