PRIPOROČAMO»»»  


Išči

Nasveti-Modro poslovanje

Baza nasvetov svetovalcev Mreže modro poslovanje vsebuje konkretne rešitve, ki jih pripravljajo svetovalci za podjetja oz. podjetnike. Spodaj prikazujemo primere rešitev, ki smo jih pripravili za stranke v trenutku nastanka poslovnega dogodka. Nasvet je najprimernejši takrat, ko podjetje sklepa posle. Popravljanje napak je najdražje! Želite postaviti vprašanje svetovalcem MREŽE MODRO POSLOVANJE?   Potem kliknite tukaj in postavite vprašanje.  Postanite naš uporabnik in naročite se na enega izmed naših paketov storitev.


§  Splošni pogoji poslovanja spletnega mesta- kliknite tukaj.

§  Pošlji vprašanje svetovalcem.SVETOVALEC
: mag. Franc Derganc, Taxin d.o.o.

PRIPOROČAMO:

Modro jutro d.o.o., vodenje poslovnih knjig, ponudba:
Računovodstvo + davčno svetovanje = Modro računovodstvo

 

 

REŠITVE
ponedeljek, 05. april 2010 | 0 | Št. ogledov 2675 Kategorije: Modro poslovanje - NASVET, Svetovanje - DAVKI, DDV - MPD, DDPO TAGS: ZDOH-Bonitete DDPO-Priznani odhodek
IZVLEČEK
: Naš odgovor:

Iz vprašanja žal ni razvidno za kakšno vrsto šolnine gre, prav tako pa ni razvidno s kakšno dejavnostjo se podjetje ukvarja.

Naš odgovor bo predvideval, da se podjetje A (družba z omejeno odgovornostjo) ukvarja z dejavnostjo trgovine in da hči (oseba B) poslovodne osebe (oseba C), ki ima v lasti poslovni delež v družbi A, opravlja študij ekonomije. Hči (oseba B) sklene pogodbo o štipendiranju z družbo A v kateri se zaveže opravljati delo po zaključenem študiju v družbi A.

Skladno z določili 25. člena Zdoh-2 se dohodnine ne plačuje od:
1. štipendije in drugih prejemkov, izplačanih osebi, ki je vpisana kot učenec, dijak ali študent za polni učni ali študijski čas, v zvezi z izobraževanjem ali usposabljanjem na podlagi posebnih predpisov, in sicer iz prorač.......................

Prispevek je del spletne naročnine, do katere lahko dostopajo samo naši člani.

Več o tem lahko preberete tukaj

Priloge

Comments are only visible to subscribers.

DDV, DDPO, DOHODNINA, INŠŠEKCIJA, PRISPEVKI, SRS, MRS