PRIPOROČAMO»»»  


Išči

Nasveti-Modro poslovanje

Baza nasvetov svetovalcev Mreže modro poslovanje vsebuje konkretne rešitve, ki jih pripravljajo svetovalci za podjetja oz. podjetnike. Spodaj prikazujemo primere rešitev, ki smo jih pripravili za stranke v trenutku nastanka poslovnega dogodka. Nasvet je najprimernejši takrat, ko podjetje sklepa posle. Popravljanje napak je najdražje! Želite postaviti vprašanje svetovalcem MREŽE MODRO POSLOVANJE?   Potem kliknite tukaj in postavite vprašanje.  Postanite naš uporabnik in naročite se na enega izmed naših paketov storitev.


§  Splošni pogoji poslovanja spletnega mesta- kliknite tukaj.

§  Pošlji vprašanje svetovalcem.SVETOVALEC
: mag. Franc Derganc, Taxin d.o.o.

PRIPOROČAMO:

Modro jutro d.o.o., vodenje poslovnih knjig, ponudba:
Računovodstvo + davčno svetovanje = Modro računovodstvo

 

 

REŠITVE
ponedeljek, 05. april 2010 | 0 | Št. ogledov 1827 Kategorije: Modro poslovanje - NASVET, Svetovanje - DAVKI, DDV - MPD TAGS: DDV-Dobava v EU
IZVLEČEK: Naš odgovor:

Iz vprašanja izhaja, da želi podjetje trgovati s kavo. V prvem odstavku je navedeno, da naj bi kavo uporabljali za »NEŽIVILSKI« namen, v drugem odstavku pa ni pojasnjeno za kaj naj bi se kava lahko poleg prehrane tudi lahko uporabljala. V nadaljevanju zato ne bomo navajali zakonodaje, ki je povezana z ravnanjem s hrano. V R Sloveniji sicer ureja področje ravnanja s hrano predvsem Zakon o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili - ZZUZIS (Uradni list RS, št. 52/2000 in 42/2002).

Glede davčne zakonodaje je potrebno pri prometu blaga med državami članicami EU potrebno upoštevati predvsem Zakon o davku na dodano vrednost (Uradni list RS, št. 117/06 z dne 16. 11. 2006 z vsemi spremembami do 85/09 z dne 30. 10. 2009 v nadaljevanju ZDDV-1). Glede na vprašanje bomo pri odgovoru predpostavili da:
•    je stranka iz R Slovenije zavezanec za DDV (oseba A),
•    je stranka iz Nemčije zavezanec za DDV v Nemčiji (oseba B),
•    blago, ki ga oseba A dostavi osebi B, ostane v lasti osebe A in
•    se blago po obdelavi vrne v R Slovenijo.

V zvezi s prvim vprašanjem, kjer stranka želi ......................

Prispevek je del spletne naročnine, do katere lahko dostopajo samo naši člani.

Več o tem lahko preberete tukaj

Priloge

Comments are only visible to subscribers.

DDV, DDPO, DOHODNINA, INŠŠEKCIJA, PRISPEVKI, SRS, MRS