PRIPOROČAMO»»»  


Išči

Nasveti-Modro poslovanje

Baza nasvetov svetovalcev Mreže modro poslovanje vsebuje konkretne rešitve, ki jih pripravljajo svetovalci za podjetja oz. podjetnike. Spodaj prikazujemo primere rešitev, ki smo jih pripravili za stranke v trenutku nastanka poslovnega dogodka. Nasvet je najprimernejši takrat, ko podjetje sklepa posle. Popravljanje napak je najdražje! Želite postaviti vprašanje svetovalcem MREŽE MODRO POSLOVANJE?   Potem kliknite tukaj in postavite vprašanje.  Postanite naš uporabnik in naročite se na enega izmed naših paketov storitev.


§  Splošni pogoji poslovanja spletnega mesta- kliknite tukaj.

§  Pošlji vprašanje svetovalcem.SVETOVALEC
: mag. Franc Derganc, Taxin d.o.o.

PRIPOROČAMO:

Modro jutro d.o.o., vodenje poslovnih knjig, ponudba:
Računovodstvo + davčno svetovanje = Modro računovodstvo

 

 

REŠITVE
nedelja, 19. januar 2014 | 0 | Št. ogledov 2344 Kategorije: Modro poslovanje - NASVET, Svetovanje - DAVKI, DDV - MPD TAGS: DDV-Tristranski posli

Vaše vprašanje:

Družba iz Slovenije (SLO) proda novo vozilo kupcu in Nemčije, zavezancu za DDV (NE1). Vozilo je bilo odpeljano v Nemčijo kupcu NE2. 
Datum računa je 1.12.1012, dobavo v EU se opravi 1.12.2013. Vozilo je odpeljano CMR 1.12.2013.

Plačila so bila izvedena 30 dni pred datumom dobave. Ali je potrebno izdajati avansne račune in kako je potrebno izvesti posel z vidka DDV-ja?

 

Izvleček odgovora:

Skladno z določili ZDDV-1 za plačila v zvezi z dobavami v EU ni potrebno izdajati t.i. avansnih računov.  V tem primeru SLO opravi ..........................., pridobitev pa opravi NE........................., saj je prevzel vozila v R Sloveniji oziroma je predložil DDV številko, dodeljeno v Nemčiji (kar je tudi skladno s sodbo C-245/04 EMAG.)

V konkretnem primeru velja, da je kupec .............. 

Prispevek je del spletne naročnine, do katere lahko dostopajo samo naši člani.

Več o tem lahko preberete tukaj

Priloge

Comments are only visible to subscribers.

DDV, DDPO, DOHODNINA, INŠŠEKCIJA, PRISPEVKI, SRS, MRS