PRIPOROČAMO»»»  


Išči

Nasveti-Modro poslovanje

Baza nasvetov svetovalcev Mreže modro poslovanje vsebuje konkretne rešitve, ki jih pripravljajo svetovalci za podjetja oz. podjetnike. Spodaj prikazujemo primere rešitev, ki smo jih pripravili za stranke v trenutku nastanka poslovnega dogodka. Nasvet je najprimernejši takrat, ko podjetje sklepa posle. Popravljanje napak je najdražje! Želite postaviti vprašanje svetovalcem MREŽE MODRO POSLOVANJE?   Potem kliknite tukaj in postavite vprašanje.  Postanite naš uporabnik in naročite se na enega izmed naših paketov storitev.


§  Splošni pogoji poslovanja spletnega mesta- kliknite tukaj.

§  Pošlji vprašanje svetovalcem.SVETOVALEC
: mag. Franc Derganc, Taxin d.o.o.

PRIPOROČAMO:

Modro jutro d.o.o., vodenje poslovnih knjig, ponudba:
Računovodstvo + davčno svetovanje = Modro računovodstvo

 

 

REŠITVE
nedelja, 02. november 2014 | 0 | Št. ogledov 2999 Kategorije: Modro poslovanje - NASVET, Svetovanje - DAVKI, DDV - MPD TAGS: DDV-Kraj obdavčitve

Vše vprašanje:

Naše podjetje ki je zavezanec za DDV izda drugemu slovenskemu podjetju zavezancu za DDV račun za najem delovne sile, ki je delala v Nemčiji. Zanima nas po katerem členu je ta storitev oproščena DDV? (je to mogoče 27. člen ZDDV-1).

Naš odgovor:

Iz vprašanja je razvidno, da bo slovenski zavezanec za DDV (SLO1) opravil storitev »najem delovne sile« za drugega zavezanca za DDV iz Slovenije (SLO2). Nadalje je razvidno, da bodo zaposlene osebe opravljale delo za SLO2 na območju ZR Nemčije.

Iz vprašanja ni razvidna natančna vsebina opravljene storitve, zato bomo v nadaljevanju predpostavljali, da SLO1 opravlja t.i. posredovanje delovne sile, skladno z določili Zakona o urejanju trga dela. Poudarjamo, da je z vidika ZDDV-1 ključna vsebinska opredelitev transakcije. 

Posredovanje dela običajno v pogovornem jeziku enačimo s t.i. storitvijo najema delovne sile, kar predstavlja t.i. tristransko razmerje. Na eni strani med podjetjem/uporabnikom (SLO2) in delodajalcem (SLO1) ter na drugi strani med SLO1 in samim delavcem. Delavec je tako neposredno ..............

V kolikor gre za primer, kot je opisan zgoraj, velja, da je kraj obdavčitve storitve ...........

Odgovor pripravil: mag. Franc Derganc, Taxin .d.o.o.

 

Prispevek je del spletne naročnine, do katere lahko dostopajo samo naši člani.

Več o tem lahko preberete tukaj

Priloge

Comments are only visible to subscribers.

DDV, DDPO, DOHODNINA, INŠŠEKCIJA, PRISPEVKI, SRS, MRS